Slovník-detail

Stakeholder

Stakeholder v Jira sa odkazuje na akúkoľvek osobu alebo entitu, ktorá má záujem o projekt alebo produkt vyvíjaný v rámci platformy Jira.

„Stakeholder“ v Jira sa odkazuje na akúkoľvek osobu alebo entitu, ktorá má záujem o projekt alebo produkt vyvíjaný v rámci platformy Jira.

Tieto zainteresované strany môžu byť:

  1. Zákazníci: Osoby alebo organizácie, ktoré produkt kúpia a/alebo budú používať. Ich spätná väzba je dôležitá pre úspech produktu a môže ovplyvniť jeho budúci vývoj.
  2. Manažéri projektu: Osoby zodpovedné za riadenie a koordináciu projektu. Ich očakávania a požiadavky môžu mať vplyv na rozvrh projektu a prerozdeľovanie zdrojov.
  3. Vlastníci produktu: Osoby zodpovedné za definovanie a prioritizáciu požiadaviek na produkt. Ich ciele a požiadavky sa musia zohľadniť pri plánovaní a vývoji produktu.
  4. Interné tímy a členovia tímu: Osoby pracujúce na vývoji produktu, vrátane vývojárov, testovacích inžinierov, dizajnérov atď. Ich práca a spätná väzba sú kľúčové pre úspešné dokončenie projektu.
  5. Externí partneri: Osoby alebo organizácie, ktoré sú zapojené do projektu alebo súvisia s projektom, ale nie sú priamo zamestnané v rámci tímu. Ich spolupráca a príspevky môžu mať významný vplyv na projekt.

Identifikácia a riadenie stakeholderov je dôležitou súčasťou riadenia projektu a produktu v Jira. Efektívna komunikácia a zapojenie stakeholderov môže pomôcť zabezpečiť, že ich požiadavky a očakávania sú zohľadnené a že projekt alebo produkt bude úspešný. Jira ponúka nástroje na sledovanie a riadenie stakeholderov, čo umožňuje tímu udržať transparentnosť a efektívne komunikovať so všetkými zainteresovanými stranami.